Přeskočit na hlavní obsah

Přímé napojení na SMS operátory

· Jedna minuta čtení

Co znamená mít přímé napojení na SMS operátory?

V praxi jde o to, že ve světě SMS funguje propojení podobně jako v případě internetové sítě: při otevření webové stránky se počítač spojí s vaším routerem doma, ten se spojí s routerem u ISP (poskytovatele internetových služeb, např. UPC), ten se spojí se zahraničním serverem webové stránky a ta zašle odpověď.

Asi je jasné, že čím méně mezi kroků, tím je spojení rychlejší a spolehlivější.

Ve světě SMS to funguje podobně. Každý poskytovatel SMS služeb se potřebuje ve finále napojit na operátora, ale ne každý má k dispozici přímé napojení. Důvodem je to, že někteří operátoři mají své vlastní protokoly a připojení vyžaduje speciální software, které globální služby (např. společnosti typu Twilio, Infobip) nemají a ne vždy se jim vyplatí do něj investovat.

Proto i nejznámější společnosti jako Twilio a další využívají lokálních partnerů, kteří je připojí do všech sítí lokálních operátorů. Takovým partnerem je i SmsManager, který odesílá zprávy prostřednictvím přímého napojení na operátory.

Pro odesílání do zahraničí se snažíme mít také přímé napojení u lokalit kam odesíláme velké množství zpráv (Polsko, Slovensko a další). Pro ostatní využíváme právě SMS brány poskytující 1-hop propojení.